Debesuota Leopardas


Debesuotas leopardas yra didelė katė. Jis gauna savo vardą iš didelio debesies kaip dėmės ant kūno. Šie debesys ar dėmės yra nubrėžti juodai su geltonai rudu arba pilku fonu.

Kur gyvena apsiniaukęs leopardas?

Apsigyvenę leopardai gyvena Pietryčių Azija tokiose šalyse kaip Indija, Kinija, Tailandas, Laosas, Nepalas ir Vietnamas. Jų pageidaujama buveinė yra tropiniai ir subtropiniai amžinai žaliuojantys miškai.



Kokie jie būna dideli?

Tipiškas debesuotas leopardas sveria nuo 25 iki 35 svarų ir užauga iki maždaug 35 colių ilgio, neįskaitant jų uodegos, kuri gali būti tokia ilga kaip jų kūnas. Jie turi storą ir sunkią katės kūną, o patinai dažnai būna dvigubai didesni nei patelės.



Debesuoti leopardai yra puikūs alpinistai po medį ir tikriausiai daug laiko praleidžia lauke medžiuose. Jie turi dideles letenas ir ilgus, aštrius nagus, leidžiančius suimti medžio šakas ir net pakibti aukštyn kojomis. Jie taip pat gali lipti į medžius galva, naudodami aštrius nagus. Jie naudoja savo ilgą uodegą, kad padėtų pusiausvyrai lipti aplink medžius.

Ką jie valgo?

Mokslininkai nedaug žino apie tai, ką drumsti leopardai valgo laukinėje gamtoje, tačiau tikėtina, kad jie valgo įvairius gyvūnus, pavyzdžiui, elnius, paukščiai , beždžionės, porcupines, kiaulės ir ožkos. Kadangi jie yra tokie geri medžių laipiotojai, jie tikriausiai slepiasi medžiuose, kurie iš viršaus iššoko ant grobio. Pagal savo dydį jie turi labai ilgus iltinius dantis, padedančius vienu kąsniu nugriauti didelį grobį.

Ar jiems gresia pavojus?

Taip, debesuotas leopardas šiuo metu yra „pažeidžiamas“. Taip yra dėl to, kad didžioji jų miško buveinės dalis sunaikinama dėl miškų naikinimo. Juos medžioja ir brakonieriai, nors juos saugo vietiniai įstatymai. Kadangi jie yra pavieniai padarai ir jų sunku rasti laukinėje gamtoje, mokslininkai nežino, kiek tiksliai jų šiandien yra gyvų, tačiau neabejotinai skaičius mažėja.

Įdomūs faktai apie debesuotą leopardą

  • Jo mokslinis pavadinimas nebulosa lotynų kalba reiškia debesuotą.
  • Jie tampa nepriklausomi maždaug po 10 mėnesių nuo jų gimimo. Manoma, kad jų gyvenimo trukmė yra nuo 10 iki 15 metų.
  • Tai nėra visiškai pilnas riaumojimas, kaip kai kurių didelių kačių (liūtų, tigrų), todėl kartais jis laikomas savo vidutinio dydžio kačių kategorija.
  • Jis yra dvigubai sujungtas ir suteikia dar daugiau judrumo lipant į medžius.
  • Malaiziečiai apniukusį leopardą vadina „medžio tigru“.


Norėdami sužinoti daugiau apie kates:

Gepardas - greičiausias sausumos žinduolis.
Debesuota Leopardas - nykstanti vidutinio dydžio katė iš Azijos.
Liūtai - Ši didelė katė yra džiunglių karalius.
Meino meškėno katė - Populiari ir didelė naminė katė.
Persų katė - Populiariausia naminių kačių veislė.
Tigras - Didžiausia iš didelių kačių.